High SocietyHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling High Society (2018) in het Rijksmuseum.

High Society

Het Rijksmuseum in Amsterdam presenteerde van 8 maart tot en met 3 juni 2018  de tentoonstelling High Society. Negenendertig levensgrote portretten van machtige vorsten, excentrieke aristocraten en puissant rijke burgers door de grote meesters uit de kunstgeschiedenis, onder wie Cranach, Veronese, Velázquez, Reynolds, Gainsborough, Sargent, Munch en Manet. Stralend middelpunt zijn Rembrandts Marten Soolmans en Oopjen Coppit. De spectaculaire huwelijksportretten zijn gerestaureerd en werden op tijdens deze tentoonstelling voor het eerst aan het publiek getoond. Niet eerder is een tentoonstelling gewijd aan dit meest glamoureuze portrettype: levensgroot, staand en ten voeten uit.

Bruiklenen zijn afkomstig uit musea en particuliere collecties uit onder andere Parijs, Londen, Florence, Wenen en Los Angeles. Ook geeft de tentoonstelling een inkijkje in het informele leven van de welgestelden. Ruim tachtig prenten en tekeningen uit de collectie van het Rijksmuseum laten zien wat zich veelal achter gesloten deuren afspeelde: feesten, drinken, gokken en amoureuze ontmoetingen.

Alle actuele informatie over Amsterdam Rijksmuseum vind je op de website van het museum. 

Tentoonstelling Gemist | High Society

Museum informatie

Rijksmuseum Amsterdam

Openingstijden

DagVanTot
Maandag09:0017:00
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0017:00
Zondag09:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€20.00
CJP | EYCA€10.00
Jongeren (t/m 18 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
Rembrandtpas Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum