Het verhaal van het Elisabeth Weeshuis MuseumIn de korte documentaire Het verhaal van het Elisabeth Weeshuis Museum zie je de hoogtepunten van het Elisabeth Weeshuis Museum in een vogelvlucht. Ben je nog niet bekend met het museum of wil je onderzoeken of het museum een bezoekje waard is? Laat je dan overtuigen door de bovenstaande video. Wil je gewoon meer leren over het fascinerende verhaal van dit weeshuis in Culmeborg? Ook dan is de korte documentaire over het Elisabeth Weeshuis Museum het kijken waard.

Het verhaal van het Elisabeth Weeshuis Museum

Het Elisabeth Weeshuis Museum, gelegen aan Herenstraat 29 in Culemborg, is een eeuwenoud gebouw met een rijke geschiedenis. Dit monumentale pand, opgericht in 1560, heeft zijn ontstaan te danken aan de vrijgevige vrouwe Elisabeth, gravin van Culemborg. Na haar overlijden in 1555 schonk zij een aanzienlijk deel van haar vermogen aan de behoeftigen van de stad. Hiermee werd onder andere de bouw van een gloednieuw weeshuis gefinancierd. Vandaag de dag fungeert het voormalige weeshuis als een boeiend kindermuseum, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in het leven van destijds.

Voor meer informatie bekijk je de korte documentaire of bezoek je de website van het museum. Ben je benieuwd naar welke andere musea je in de omgeving van het Elisabeth Weeshuis Museum treft? Ga dan naar dit handige museumoverzicht

Het verhaal van het Elisabeth Weeshuis Museum

Museum informatie

Elisabeth Weeshuis Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag12:0017:00
Donderdag12:0017:00
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.50
Studenten€6.00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)€6.00
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Museumkaart Gratis
Rembrandtkaart Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum