De collectie van Het ScheepvaartmuseumDe collectie van Het Scheepvaartmuseum is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld met circa 400.000 objecten, waaronder schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten. Ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis en ervaar hoe sterk deze verbonden is met de samenleving van vandaag en van de toekomst.

Kompas naar de wereld

Niet alleen de collectie is bijzonder, ook de architectuur van het museum is uniek. Bij aankomst in de binnenplaats sta je onder een dak dat is gebaseerd op een zeekaart. ‘Dit is het kompas naar de wereld’, stelt directeur Michael Huijser. Het motto van het museum is dan ook: water verbindt werelden. Een wandeling door de drie vleugels van het gebouw, brengt de bezoeker langs diverse vaste en wisseltentoonstellingen.

Fake news

Het grootste schilderij van het museum toont de slag bij Gibraltar. Het was de eerste slag van de Nederlandse marine buiten het eigen land. Er vielen veel slachtoffers in de strijd, zowel Spanjaarden als Nederlanders. De Nederlanders wonnen uiteindelijk deze slag. Ter nagedachtenis aan deze zeestrijd gaf prins Maurits in 1621 de opdracht om een schilderij ervan te maken. Ook zijn vlaggenschip staat afgebeeld op het doek, maar de prins is nooit aanwezig geweest bij de slag. De verwijzing naar zijn aanwezigheid is fake news.

Bekijk de documentaire voor een compleet beeld van het museum en laat je toespreken door de directeur. Bezoek hier de website van het museum voor meer informatie over alle tentoonstellingen die het museum rijk is.

De collectie van Het Scheepvaartmuseum

Promo | De collectie van Het Scheepvaartmuseum

Museum informatie

Het Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
1018 KK
Amsterdam

+31 (0)20 52 32 222
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag09:0017:00
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0017:00
Zondag09:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 18 jaar)€16.5
Kinderen van 4 t/m 17 jaar€8.00
Studenten & CJP€8.00
Kinderen t/m 3 jaar, I Amsterdam City Card, Amsterdam Pass, Holland Pass, Museumkaart, Stadspas, BankGiro Loterij VIP-kaart, Vereniging Rembrandt, ICOM, begeleiders van bezoeker met beperking, Compagnie Fonds & VNHSM Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum