De collectie van Het ScheepvaartmuseumIn de korte documentaire De collectie van Het Scheepvaartmuseum zie je de hoogtepunten van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Weet je nog niet zeker of je het museum wil bezoeken? Laat je dan overtuigen door de bovenstaande video. Wil je meer leren over het maritieme verhaal van Nederland van toen en nu? Ook dan is de korte documentaire over Het Scheepvaartmuseum het kijken waard.

Het verhaal achter de collectie van Het Scheepvaartmuseum

De collectie van het museum kan met recht een ‘kompas naar de wereld’ genoemd worden, daar het een van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties van de wereld herbergt. Het Amsterdamse museum beheert maar liefst 40.000 objecten waaronder schilderijen, scheepsmodellen en wereldkaarten. Aan de hand van deze zeewaardige collectie laat het museum vijfhonderd jaar maritieme geschiedenis zien en hoe deze tot de dag van vandaag nog sterk verbonden is met onze samenleving.

Voor meer informatie over het gemaal bezoek je deze website. Ben je benieuwd naar welke andere musea je in de omgeving van Het Scheepvaartmuseum treft? Ga dan naar dit handige museumoverzicht

De collectie van Het Scheepvaartmuseum

Museum informatie

Het Scheepvaartmuseum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0017:00
Zondag09:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 18 jaar)€17.50
Kinderen (4 t/m 17 jaar)€8.50
Studenten / CJP€8.50
Kinderen t/m 3 jaar, I Amsterdam City Card, Amsterdam Pass, Holland Pass, Museumkaart, Stadspas, BankGiro Loterij VIP-kaart, Vereniging Rembrandt, ICOM, begeleiders van bezoeker met beperking, Compagnie Fonds & VNHSM Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum