Een beroep van vroegerIn de serie VERDIEP beschouwen we iedere aflevering één specifiek onderwerp en leggen we dwarsverbanden tussen Nederlandse museumcollecties. In deze aflevering doen wij een beroep op vroeger en bezoeken wij vier musea die er hun werk van maken om beroepen uit vroegere tijden in leven te houden. Zij bewaken de technieken achter verdwijnende ambachten en vertellen over de sociale functie die het werk binnen een dorp vervulde. 

Een beroep van vroeger

Met de komst van grote supermarktketens, online winkelen en schoenen die niet langer van hout, maar van leer, textiel en/of rubber gemaakt worden, dreigen een hoop traditionele beroepen uit het straatbeeld te verdwijnen. Enkele musea zien het als hun taak om deze ambachten te bewaren en het verhaal ervan door te geven aan de volgende generaties. Hoe zij dat precies doen, leren we in Het Frensenhoes, Molenmuseum de Wachter, het Internationaal Klompenmuseum en Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij. 

Meer VERDIEP afleveringen vind je op ons YouTube-kanaal.

Een beroep van vroeger

Museum informatie

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.50
Entree groepen (>20 personen)€7.50
Kinderen (3 t/m 12 jaar)€5.00
Museumkaart / kinderen (0 t/m 2 jaar) Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum