De tentoonstelling Death ValleyHet is zo donker dat je haast geen hand voor ogen ziet. In de duisternis hoor je af en toe het geluid van vliegtuigen die over vliegen. Gevolgd door een bom of twee. Je kan niks anders doen dan hopen dat het zo snel mogelijk voorbij is. Een echte Death Valley. Ervaar dit nu zelf in de tentoonstelling Death Valley.

De tentoonstelling

Het klinkt allemaal alsof het rechtstreeks uit een film komt, maar niets is minder waar. Meer dan 75 jaar geleden was dit de werkelijkheid in het Brabantse gebied De Peel. Een dunbevolkt plaatsje tijdens de Tweede Wereldoorlog. Binnen een aantal jaren is hier ontzettend veel gebeurd. Verhalen die, tot nu toe, nooit eerder zijn verteld. In Museum Klok en Peel worden ze weer tot leven gebracht tijdens de venstertentoonstelling Death Valley. Een tentoonstelling voor jong en oud over verhalen die nooit meer vergeten mogen worden.

Tijdens de tentoonstelling kijk je als bezoeker naar verschillende filmfragmenten, foto’s en voorwerpen. Ieder stukje met zijn eigen verhaal. Van brokstukken van gecrashte vliegtuigen tot speciale kaarten waarin de verschillende fases van de oorlog overzichtelijk per dorp worden weergegeven. Samen geven ze de bezoeker een goed inzicht in verschillende onderwerpen, zoals de mobilisatie, bevrijding, verzet en de luchtoorlog in het gebied de Peel.

Ooggetuigen

Hoe is het om in een schuilkelder te zitten? Met pijn en moeite wordt het door één van de ooggetuigen verteld. Hij weet nog precies hoe het er in die tijd aan toe ging. Dit is één van de verhalen die door ooggetuigen zelf worden verteld in het museum. Aan de hand van diverse interviews en video’s komen deze waargebeurde verhalen tot hun recht.

Als het aanhoren van deze intense verhalen nog niet spannend genoeg voor je is, is er ook de mogelijkheid om zelf een schuilkelder in te duiken. In deze unieke ervaring leer je in wat voor een beangstigende omstandigheden de mensen moesten schuilen.

Drieluik

De overzichtstentoonstelling bestaat in totaal uit drie verschillende exposities. Naast de eerder benoemde expositie, is het dus ook mogelijk om de tentoonstellingen ‘Klokkenroof!- Plundered Bells’ en ‘Meisjes van Toen’ te bezichtigen. Hierdoor worden ook de onderwerpen ‘klok’ en ‘peel’ gekoppeld aan de Tweede Wereldoorlog.

Disclaimer: De tentoonstelling Death Valley was te zien tot december 2020 en is inmiddels verlopen. De tentoonstelling herbeleven doe je door te kijken naar onze mini-docu!

Wil je meer weten over het museum? Breng dan een bezoek aan hun website.

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Museum Klok & Peel

Openingstijden

DagVanTot
Maandag13:0017:00
Dinsdag09:3017:00
Woensdag09:3017:00
Donderdag09:3017:00
Vrijdag09:3017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (19 jaar en ouder)€10.00
Kinderen 4 t/m 18 jaar€5.00
Kinderen 0 t/m 3 jaar Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum