De tentoonstelling van Nxt MuseumDe tentoonstelling van Nxt Museum

Kunst, technologie, geluid en wetenschap komen samen in Nxt Museum in Amsterdam-Noord. Het Museum focust zich op nieuwe mediakunst, kunst gemaakt met de meest innovatieve technologieën op het snijvlak van wetenschap, kunst en tech. Het museum presenteert zich als ‘hét museum van de toekomst’ waar je jezelf kan verliezen en voor even kan afzonderen van de werkelijkheid.

Zeven grootschalige installaties

In het museum vind je zeven ruimtes met grootschalige installaties. De kunstenaars kaarten in hun werk onderwerpen aan als klimaatverandering, het gebruik van QR-codes en de gevolgen van gezichtsherkenningstechnologie. Met hun creaties willen de kunstenaars de verschillende kanten van deze thema’s uitlichten. Hoe zijn de wereld en technologie met elkaar verbonden? En hoe beïnvloedt deze technologie onze onderlinge communicatie?

Nationaal en internationaal

De kunstwerken in Nxt Museum zijn afkomstig van zowel nationale als internationale kunstenaars. Een van hen is de Nederlandse Heleen Blanken. Haar werk ‘Habitat’ gaat over hoe we, de klimaatverandering in ogenschouw nemend, onze natuur in de toekomst zullen meemaken. Beleven we de natuur nog zoals we deze kennen of ervaren we de natuur in de toekomst alleen nog digitaal?

Het internationale werk ‘Zoom Pavilion’ van Rafael Lozano-Hemmer en Krzystof Wodiczko zoomt in op de vraag ‘wie kijkt naar wie?’. Met al het cameratoezicht van tegenwoordig rijst de vraag welke informatie er allemaal openbaar is en welke nog echt privé blijft.

Geen traditioneel museum

Waar je in een traditioneel museum de kunstwerken en objecten niet mag aanraken, word je als bezoeker in Nxt Museum juist gemotiveerd dit te doen. Werken reageren zelfs op jouw bewegingen. Dus dans, zing en beweeg, of neem plaats op de grond en verlies jezelf urenlang in deze nieuwe, immersieve vorm van kunst.

Bekijk de tentoonstelling van Nxt Museum nu in de mini-docu.

Promo | De collectie van Nxt Museum

De collectie van Nxt Museum

Museum informatie

Nxt Museum
Asterweg 22
1031HP
Amsterdam

[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0020:30
Dinsdag10:0020:30
Woensdag10:0020:30
Donderdag10:0022:30
Vrijdag10:0022:30
Zaterdag09:3022:30
Zondag09:3020:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€24.50
Student€17.50
CJP-pas€14.50
Jeugd 5 t/m 17 jaar€14.50
Kinder 0 - 4 jaar Gratis
Shifting Proximities is te zien tot winter 2021.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.