De ontwikkeling van nijverheidIn de serie VERDIEP beschouwen we iedere aflevering één specifiek onderwerp en leggen we dwarsverbanden tussen Nederlandse museumcollecties. Sinds de Industriële Revolutie is de ontwikkeling van nijverheid in een stroomversnelling gekomen. Industrieel erfgoed in musea vertelt ons al stomend, blazend en draaiend het verhaal over deze dynamische periode.

De ontwikkeling van nijverheid

Zo klein als Nederland is, zo groot zijn onze werkplaatsen, fabrieken en werven. De wil om te innoveren heeft er vanaf de Industriële Revolutie voor gezorgd dat er in ons land ontzettend veel gemaakt wordt, van metershoge schepen tot het haarfijnste kant. Om een inkijkje te krijgen in deze ontwikkeling van techniek en kracht kruisen we het land door en bezoeken we het Industrieel Museum, Museum de Kantfabriek, het Industrieel Smalspoor Museum en Museum Scheldewerf.

Een overzicht van andere VERDIEP aflevering vind je op ons YouTube-kanaal.

VERDIEP | De ontwikkeling van nijverheid

Museum informatie

Industrieel Museum Zeeland

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag12:3017:00
Donderdag12:3017:00
Vrijdag12:3017:00
Zaterdag12:3017:00
Zondag12:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7.50
Jongeren (6 t/m 17 jaar)€4.00
Kinderen (t/m 5 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum