De metamorfoses en geheimen van de aarde

In de serie VERDIEP beschouwen we iedere aflevering één specifiek onderwerp en leggen we dwarsverbanden tussen Nederlandse museumcollecties. Deze documentaire vertelt je meer over de metamorfoses en geheimen van de aarde, die aan het begin ter tijden hebben plaatsgevonden.

Metamorfoses en geheimen van de aarde

Reuzeneieren, gigantische mosasaurussen, vreemde insecten en kleurrijke mineralen: de aarde maakt verschillende metamorfoses door. In de grond zijn de meest uitzonderlijke archeologische fondsen gedaan. In deze samenstelling bezoeken we Museum de Oude Aarde, Natuurhistorisch Museum Maastricht en het Kristalmuseum. Deze musea nemen we je mee door hun prachtige collecties, die het verhaal van onze planeet blootleggen.

Meer VERDIEP afleveringen vind je op ons YouTube-kanaal.

VERDIEP | Metamorfose

Natuurhistorisch Museum Maastricht