De geschiedenis van auto’s in het Louwman Museum

Ontstaan van collectie

Het begon allemaal met een twintig jaar oude Dodge die werd aangekocht in 1934 door Piet Louwman. Nu zijn er wel honderd automerken te vinden in het Louwman Museum. De collectie bestaat uit ruim 250 auto’s en is de oudste privécollectie van automobielen ter wereld. Ontdek in het museum de geschiedenis van de auto, van de beroemde James Bond-auto tot de auto van de eerste Nederlandse coureur die punten pakte op het wereldkampioenschap Formule 1.

Zwaan

De tentoonstelling herbergt veel bijzondere auto’s en toont hoe het vervoersmiddel door de jaren heen is veranderd. Automobielen hebben niet enkel een praktische functie. Soms zijn ze puur bedoeld om in te flaneren, zoals directeur Ronald Kooyman het mooi verwoord. Een tipje van de sluier: een stoom spuwende zwaan. Klaarblijkelijk was alleen stoom spuwen niet voldoende om dat auto opmerkelijk te maken. Diverse gadgets zijn aan de rijdende zwaan toegevoegd. Wij bespreken ze kort in onze mini-docu.

Informatie

Ontdek in het Louwman Museum de geschiedenis van paard en wagen tot aan Formule 1 auto’s. Bekijk de ontwikkelingen in verschillende landen, de verschillende carrosserievormen en de hoogtepunten uit de techniek. Het museum is gevestigd in Den Haag, de stad waar P.W. Louwman Dodge- en Chrysler-auto’s verkocht. Wil je meer weten? Bezoek dan de website van het museum hier.

Mini-docu

Promo