De collectie van Venrays MuseumHet Venrays Museum vertelt de geschiedenis van de stad aan de hand van vier thema’s: de vroegste geschiedenis, het landschap, religie en de inwoners. Het museum verzamelt, bewaart, onderzoekt, presenteert en exposeert een vaste collectie van stukken, die representatief zijn voor het culturele erfgoed van Venray en omgeving. Daarnaast zijn er regelmatig wisseltentoonstellingen te zien met een speciaal lokaal of regionaal thema, dat voor een breed publiek aantrekkelijk is. Naast het museum heeft Venray nog twee belangrijke culturele pijlers, te noemen de Sint Petrus Banden Kerk en het Odapark.

De Grote Kerk

De Sint Petrus Banden Kerk is een rooms-katholieke kerk en wordt door kunsthistorici omschreven als een bouwwerk in de stijl van Nederrijnse Baksteengotiek. De kerk heeft een unieke beeldenschat, waarvaan de meeste uit de 15e en 16e eeuw komen. Op één beeld na is het allemaal van hout.

Odapark

Het Odapark is een derde belangrijke culturele plek in Venray. In het park staat het zogeheten beeldenbos, alwaar zestig beelden van hedendaagse kunstenaars tentoongesteld staan. Vroeger hoorde het park bij een klooster en een kostschool en speelde de kinderen van de school in het park. Sinds 1992 is het park bekend onder de huidige naam en worden er tentoonstellingen en buitenmanifestaties georganiseerd.

Bekijk de documentaire en laat u inspireren door culturele stad Venray. Neem bovendien een kijkje op de website van het museum.

Mini-docu

Promo

Museum informatie

Venrays Museum
Monseigneur Goumansplein 1
5801 CZ
Venray

0478 583880
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag13:3017:00
Dinsdag13:3017:00
Woensdag13:3017:00
Donderdag13:3017:00
Vrijdag13:3017:00
Zaterdag13:3017:00
Zondag13:3017:00

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.