De collectie van Tractor en Werktuigen Museum Jan DrentheDe geschiedenis

Het Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe in Valthermond is vernoemd naar Jan Drenthe. Vroeger was het een familiebedrijf in handen van de firma Drenthe Valthermond. Vanaf 1950 maakte het bedrijf gespecialiseerd in landbouwmechanisme een enorme groei door. Er werkte wel 25 man om de markt te voorzien in tractoren en landbouwmachines. Jan Drenthe heeft na de sluiting van het bedrijf een museum opgericht met de collectie.

De Cormick

Na de Tweede Wereldoorlog is Jan Drenthe begonnen met het inkopen van de Cormick. Deze werden geïmporteerd uit Amerika dankzij het Marshallplan. De Amerikanen boden geld in ruil voor het afnemen van Amerikaanse tractoren. Het museum heeft hierdoor een unieke verzameling omdat het niet alleen bestaat uit originele stukken maar ook omdat de Cormicks er nog piekfijn uitzien!

De smederij

In het museum is ook de voormalige smederij van de firma Drenthe te vinden. Vroeger werden hier onderdelen gemaakt voor de ploegen en voor andere landbouwmachines. Boeren bestelden vaak onderdelen bij de firma Drenthe of brachten deze langs voor reparaties. In de smederij is een verzameling te vinden van verschillende boormachines, ploegen en oude machines waar vroeger op gewerkt werd door de medewerkers van de firma.

In Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe is van alles te zien. Niet alleen liefhebbers van tractoren en landbouwmachines kunnen hier hun hart ophalen want er valt genoeg te ontdekken in het museum!

 

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe
Zuiderdiep 521-A
7876 BG
Valthermond

0599-661321

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0016:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag13:0016:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5.00
Kinderen t/m 15 jaar Gratis
Geopend 1 juni t/m 30 september

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.