De collectie van Streekmuseum Meestoof

De collectie van Streekmuseum De Meestoof weergeeft het leven van de bewoners van de Zeeuwse omgeving tussen Sint-Annaland, Tholen en Sint-Philipsland.

Schoolklas

De kennismaking met het leven van vroeger begint in de honderd jaar oude schoolklas. Deze klas is helemaal ingericht met schoolspullen van vroeger, afkomstig van de Zeeuwse eilanden. Scholen kunnen zich inschrijven om een echte les te volgen in dit historische lokaal. Er is zelfs een schoolbel aanwezig, dus zorg ervoor dat je op tijd bent! Doordat de kinderen deelnemen aan de ouderwetse lessen spelling of rekenen ervaren zij echt hoe het onderwijs honderd jaar geleden was.

Keramiek

In het museum vind je ook een rijke collectie keramiek. Deze is door de jaren heen door veel verschillende kunstenaars en keramisten verzameld. Naast de historie van het keramiek kom je ook te weten hoe deze prachtstukken werden gemaakt.

Arbeid

Binnen in de ambacht schuur vind je de beroepen van vroeger. Je vindt hier een visserij, leeratelier en een smederij. De smid vertelt je graag over zijn beroep terwijl hij het vuurtje aanstookt om het ijzer te gaan smeden. Na afloop kan je een bezoek brengen aan de woningen waar men tot rust kwam na een lange werkdag. Deze woningen zijn geschonken door Noorwegen na de Watersnoodramp van 1953.

Wil je meer weten over de collectie van Streekmuseum de Meestoof? Bezoek dan de website.

Mini-docu

Streekmuseum De Meestoof
Bierensstraat 6
4697 GE
Sint-Annaland

0166-652901/06-22826192
info@demeestoof.nl

Dinsdag14:0017:00
Zondag Gesloten

Bezoekers vanaf 12 jaar€7.50
Kinderen t/m 12 jaar€3
Leden Gratis
Museumkaart Gratis
Groepen van meer dan 20 personen€5
Kosten gids (vanaf groep van 12 personen op aanvraag)€20
In juli en augustus van 13:30 tot 17:00 uur geopend. Het museum is geopend vanaf april tot en met de kerstvakantie.