De collectie van Stoomtrein Goes-BorseleStoomtrein Goes-Borsele is een museumspoorwegbedrijf met een eigen route van tien kilometer langs diverse stations. Het thema van het museum is treinen uit de jaren ’30 van de Nederlandse Spoorwegen. Er zijn zowel goederen- als persoonsvervoer treinen te bewonderen.  In de stoomtreinen beleef je een treinreis zoals deze begin vorige eeuw plaatsvond. Vanuit de houten banken van de 3e klasse, of op het luxe pluche van de 1e en 2e klasse, zie je het landschap voorbij glijden. Op het eindpunt kun je de vernieuwde horeca bezoeken, een ritje maken met de minitrein en het uitzicht over de machtige Westerschelde bewonderen.

Onderhoud van stoomtrein

De oude treinen, gebouwd met oude materialen, moeten goed onderhouden worden. Bijvoorbeeld in een oude stoomlocomotief zijn veel draaiende onderdelen gebruikt, deze moeten allemaal gesmeerd worden met olie. Zonder een dagelijks likje olie slijten de onderdelen. Daarom werken vrijwilligers dagelijks aan het onderhoud van de oude treinen. Bekijk de documentaire over Stoomtrein Goes-Borsele en kom alles te weten over dit prachtige, rijdende museum.

Mini-docu

Promo

Museum informatie

Stoomtrein Goes-Borsele
Albert Plesmanweg 23
4462 GC
Goes

0113-270705
[email protected]

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€2
Kinderen t/m 12€1
Voor de openings- en vertrektijden van Museum Stoomtrein Goes-Borsele bezoekt u de pagina 'Dienstregeling' op de website van het museum. Hier vindt u de actuele tijden. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum