De collectie van Stoomtrein Goes-Borsele

Stoomtrein Goes-Borsele is een museumspoorwegbedrijf met een eigen route van tien kilometer langs diverse stations. Het thema van het museum is treinen uit de jaren ’30 van de Nederlandse Spoorwegen. Er zijn zowel goederen- als persoonsvervoer treinen te bewonderen.  In de stoomtreinen beleef je een treinreis zoals deze begin vorige eeuw plaatsvond. Vanuit de houten banken van de 3e klasse, of op het luxe pluche van de 1e en 2e klasse, zie je het landschap voorbij glijden. Op het eindpunt kun je de vernieuwde horeca bezoeken, een ritje maken met de minitrein en het uitzicht over de machtige Westerschelde bewonderen.

Onderhoud van stoomtrein

De oude treinen, gebouwd met oude materialen, moeten goed onderhouden worden. Bijvoorbeeld in een oude stoomlocomotief zijn veel draaiende onderdelen gebruikt, deze moeten allemaal gesmeerd worden met olie. Zonder een dagelijks likje olie slijten de onderdelen. Daarom werken vrijwilligers dagelijks aan het onderhoud van de oude treinen. Bekijk de documentaire over Stoomtrein Goes-Borsele en kom alles te weten over dit prachtige, rijdende museum.

Mini-docu

Promo

Stoomtrein Goes-Borsele
Albert Plesmanweg 23