De collectie van Stichting Oudheidkamer BeilenStichting Oudheidkamer Beilen beheert een collectie van oudheidkundige en cultuurhistorische zaken. De collectie bestaat onder meer uit Chinees porselein, Delfts- en ander aardewerk, gouden en zilveren voorwerpen en schilderijen van Egbert van Drielst, Alphonse Stengelin en Reinhart Dozy. Daarbij zijn ook een aantal oude gebruiksvoorwerpen tentoongesteld, evenals een fraaie collectie oorijzers. Het zijn spullen uit ver vervlogen tijden en eveneens uit de tijd van je grootvaders en grootmoeder.

Klederdracht

De kleding van weleer kon de status en het beroep van de drager verklappen. Of je zilveren oorijzers droeg of gouden: het was een wereld van verschil. Was iemand bijvoorbeeld een huisarts of notaris, dan hadden de mensen ontzag voor diegene. Voor hooggeschoolde mensen nam je als het ware een diepe buiging. Ook hun kon je herkennen aan de kledij.

Informatie

Je leert van alles over oudheidkundige en cultuurhistorische zaken in het museum. Ze zijn op afspraak te bezoeken, geheel gratis. Bekijk bovendien alvast de documentaire voor een eerste indruk. En bezoek de website van de stichting voor meer informatie.

 

Mini-docu

Trailer

Museum informatie

Oudheidkamer Beilen
Openingstijden zijn op afspraak. Ga voor meer informatie naar deze website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum