De collectie van Museumboerderij GoemanszorgWaan je in het begin van de vorige eeuw en ontdek de collectie van Museumboerderij Goemanszorg in Dreischor. Op deze historische plek krijg je een beeld van het boerenleven vóór de mechanisatie van de landbouw zijn intrede deed. Neem een kijkje in een authentiek ingerichte boerenwoning en leer waarom mensen rechtop sliepen, kom erachter wat een armeluiskoe is of leer in de grote schuur wat de werkingen van meekrap zijn.

Een bezoek aan de vorige eeuw

Museumboerderij Goemanszorg is gevestigd in een monumentale boerderij waardoor de ruimtes écht geschiedenis ademen. Het museum is vernoemd naar een vroegere bewoner, Jan Goemans. Bij binnenkomst stap je een woonkamer binnen die je het gevoel geeft op bezoek te zijn bij een Zeeuwse boerenfamilie uit de vorige eeuw. Ontdek daarna onder andere ook de kelder, opkamer en de traditionele bedstede. Even verderop in de vlasschuur leer je alles over hoe vlas werd verwerkt.

Omringd door natuur

Heb je binnen al het moois aanschouwd? Dan wacht je buiten nog meer. Hier bevindt zich een prachtige tuin aangelegd met oude en hedendaagse landbouwgewassen, een kruidentuin en de bijenobservatiekast. Ben je hongerig geworden na al deze indrukken? Dan serveert het museumcafé je een heerlijke lunch! Je kan er ook voor kiezen een picknickmand mee de mooie natuur in te nemen waarmee de Museumboerderij is omringd.

 

Voor meer informatie over de collectie van Museumboerderij Goemanszorg en actuele openingstijden, neem dan een bezoek aan hun website.

Promo | De collectie van Museumboerderij Goemanszorg

De collectie van Museumboerderij Goemanszorg

Museum informatie

Museumboerderij Goemanszorg
Molenweg 3
4315 CE
Dreischor

0111 402303
[email protected]

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Toegang museum€6
Kinderen 6 t/m 12 jr.€3
Kinderen tot 6 jr. Gratis
Museumkaart Gratis
Groepen vanaf 15 pers€5

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.