De collectie van Museum van PapierknipkunstHet Museum van Papierknipkunst is het enige museum in Nederland dat uitsluitend knipkunst exposeert. Je kunt het dus een specialist noemen. Waarschijnlijk werden de eerste papierknipwerken geknipt uit wit papier en gebruikt als versiering voor heilige afbeeldingen of gebruikt als gordijnen. Later ging men gekleurd papier gebruiken en werd dan gelijmd op de muren en houten balken aan het plafond. Papierknipkunst is een volkskunst, waardoor je kan zien uit welke cultuur en welke tijd een knipsel komt.

Eigen knipselwerken

In het museum kun je zowel genieten van prachtige knipsels als zelf een knippoging wagen. Wanneer je zelf zo een knipkunstwerk gaat maken, heb je zelfs de kans dat jouw eigen gemaakte kunstwerk in het museum komt te hangen. Hiermee wil het museum aantonen hoe interessant en creatief deze kunstvorm is en wil het jongeren aansporen de kunst op te pakken. Het is immers een oude kunstvorm. Neem een kijkje in het museum en laat je alvast informeren en inspireren door de documentaire.

 

 

Mini-docu

Promo

Museum informatie

Museum van Papierknipkunst
Burg. G. van Weezelplein 10
9431 AG
Westerbork

0593-33 29 24
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Dinsdag11:0015:00
Woensdag11:0015:00
Donderdag11:0015:00
Vrijdag11:0015:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€4
Kinderen (4-12jaar)€1.5
Groepen (v.a. 20 pers. pp)€3
Groepen v.a. 10 pers. buiten openingstijden (pp)€5
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.