De collectie van Museum Valse Kunst“Het is de hebzucht van de markt die de vervalser stimuleert aan het werk te gaan”, sprak meestervervalser Geert Jan Jansen eens. De markt voor valse kunst schijnt groot te zijn, geschat wordt dat twintig procent van de tentoongestelde kunst vervalsingen zijn. Soms zou je onwetend oog in oog kunnen staan met een authentieke nepperd.  Niet in Museum Valse Kunst, alhier weet de bezoeker dat er vervalsingen pronken aan de muur.

Meestervervalsers

Drie vervalser worden uitgelicht in de collectie: Robert Driessen, Geer Jan Jansen en Han van Meegeren. Dit zijn grote Nederlandse spelers onder de vervalsers. Van Meegeren was actief tijdens de Tweede Wereldoorlog en handelde onder andere met de Duitsers, waaronder Hermann Göring. Dit resulteerde in een celstraf.

Glas

Naast een collectie vervalsingen, staat er ook een bijzondere collectie glas tentoongesteld onder meer uit diverse Europese landen. Het museum heeft een aantal zogeheten proefglazen. Dit zijn testglazen om te controleren of de oven warm genoeg is. Voorheen werden deze glazen stuk gegooid, nu zijn het collector-items.

Mini-docu

Promo

Museum informatie

Museum Valse Kunst
Brink 1
8381 BE
Vledder

0521383352
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.00
Kinderen€3.00

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum