De collectie van Museum ThijnhofIn Museum Thijnhof draait de collectie om surrealistische en realistische kunst. De symboliek in de schilderijen van het museum staat centraal. Waar staan appels en peren bijvoorbeeld voor? En wat is de betekenis van een vlinder? Oprichter en schilder Kees Thijn kan het haarfijn uitleggen. Hij stelde zelfs een symbolenlijst op, zodat een ieder kan zien en begrijpen wat de kunstenaar bedoeld heeft.

Symboliek

De vlinder symboliseert de ziel en de geest. En appels en peren? Die staan voor het leven op oudere leeftijd. Door middel van alle symboliek vertelt Thijn verhalen met zijn schilderijen. Verhalen die zelfs voor een leek aan de hand van de symbolenlijst te ontcijferen zijn. De fijnheid en precisie van de schilderijen worden verhoogd door de rijkheid van kleur en schakeringen waarmee de kunstenaar een aantal van zijn passies tot uitdrukking brengt zoals: de stadia van het leven en de natuur.

Kees Thijn blijft zoeken naar wegen om voortdurend vernieuwingen in zijn werk aan te brengen. Zo kunnen zaken waarover hij zijn gedachten heeft laten gaan zodanig worden verbeeld dat vorm en inhoud van het kunstwerk samensmelten tot één geheel. Surrealistische elementen blijven een wezenlijk onderdeel uitmaken van zijn werk met absurde combinaties die enerzijds vervreemding oproepen, maar anderzijds de impact van die vervreemding versterken.

Viering van het leven

Thijn heeft een rijk, origineel en erg persoonlijk oeuvre op zijn naam staan. Het werk is bedoeld als een viering van het leven. De meer aandachtige beschouwer zal opmerken dat de kunstenaar mooi samengestelde, complexe beelden laat zien bestaande uit verborgen details en composities met een secundaire symboliek die altijd levendig blijft. Bekijk onze documentaire en hoor het verhaal van de man achter de schilderijen zelf.

Mini-docu

Promo

Museum informatie

Museum Thijnhof
Gasthuisstraat 2a
7741 HS
Coevorden

0524 – 22 39 96
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6
Jongeren 12 tot 18 jaar€2.50
Kinderen jonger dan 12 jaar Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.