De collectie van Museum SoestIn het oude klooster, Huize St. Jozef, aan de Steenhoffstraat vind je Museum Soest.

Vaste exposities

Het museum heeft een aantal vaste exposities waaronder een stijlkamer, een wagenmakerij, een schoolklasje, een winkel en nog veel meer ruimtes die de stad te visualiseren. Ook zijn er veel gebruiksvoorwerpen te zien uit grootmoeders tijd, wat een duidelijk beeld schetst van werken en wonen in Soest en Soesterberg. Daarnaast is er ook hedendaagse kunst te bewonderen.

Alle exposities die te zien zijn, worden door de vrijwilligers van het museum samengesteld. Het bestuur geeft een kader aan de ingebrachte ideeën en zo wordt er een keuze gemaakt. De exposities dragen het karakter van de geschiedenis en de historie van gemeente Soest. Het doel van het museum is het behouden en onderhouden van het cultureel erfgoed van de gemeente Soest.

Kunstenaars uit Soest en Soesterberg krijgen ook de mogelijkheid om hun kunstwerken te tentoonstellen in het museum. Zo heeft museum Soest een lange periode van meerdere exposities gewijd aan het Huis van Oranje.

Wisselende exposities

De wisselexposities, dit zijn nieuwe exposities die om de drie maanden wijzigen, worden door de werkgroep exposities samengesteld. Deze exposities kunnen van alles zijn, schilderijen, beelden, maar bijvoorbeeld ook een meccano expositie voor kinderen. De exposities zijn te bezichtigen op zowel de begane grond als op de 1e en 2e verdieping.

 

logo provincie Utrecht, Utrecht, museum utrecht, MuseumTV

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Museum Soest
Steenhoffstraat 46
3764 BM Soest
Soest

035-602 38 78
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:3017:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag13:3017:00
Zaterdag13:3017:00
Zondag13:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
13 jaar en ouder€5.00
Entree én rondleiding€6.00
t/m 12 jaar€1.00
Let op: van 1 april tot en met 31 oktober is het museum ook op woensdag en vrijdag van 13:30 tot 17:00 open.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum