De collectie van Museum SchooltijdIn het Zeeuwse Terneuzen vind je hét schoolmuseum van Zeeland. Met de collectie van Museum Schooltijd waan je jezelf helemaal terug in de basisschooltijd van vroeger.

De school

Museum Schooltijd is te vinden in een voormalige bank in Terneuzen. Het gebouw is een Rijksmonument en is van binnen helemaal ingericht als een negentiende-eeuwse school. Bij binnenkomst in het atrium valt je oog gelijk op de karakteristieke muren. Al het houtsnijwerk en de groene geglazuurde stenen zijn in de stijl van de Amsterdamse School. De binnenplaats van de school wordt verlicht door een grote lichtkoepel met glas in lood in het plafond. 

Speciale objecten

De collectie van het museum bevat speciale objecten waar het museum erg trots op is. Één daarvan is ‘De Brave Hendrik’. Dit boekje is vroeger speciaal geschreven voor jonge kinderen en gaat over de gewenste gedragsregels. Hierin wordt omschreven hoe zij beleefd en gehoorzaam moeten zijn. Deze, en vele andere boekjes, liggen in een speciale vitrine in het museum. Ze liggen hier omdat ze erg kostbaar zijn. Ook is het museum trots op een aantal schildjes van een meester. Deze handgemaakte schildjes gebruikte de meester om de aandacht van de leerlingen vast te houden. In de mini-docu kom je hier meer over te weten.

Bibliotheek

In het museum kan je ook een bezoek brengen aan de bibliotheek. Niet alleen vind je hier oude schoolboeken, ook heeft het museum veel nostalgische leesboeken die je misschien wel van vroeger herkent. Pak ‘Kruimeltje’ of ‘Pietje Bell’ uit de kast, neem plaats aan de leestafel en beleef hun wilde avonturen.

Wil je meer weten over het museum? Neem dan een kijkje op hun website

De collectie van Museum Schooltijd

Museum informatie

Museum Schooltijd

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:3017:00
Donderdag13:3017:00
Vrijdag13:3017:00
Zaterdag13:3017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5.00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)€2.50
Kinderen (t/m 3 jaar) Gratis
ICOM Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum