De collectie van Museum of Contemporary Tibetan ArtDe belangrijkste hedendaagse Tibetaanse kunstenaars

De galerie bestaat uit een selectie van diverse kunstwerken gemaakt door de meest vooraanstaande hedendaagse Tibetaanse kunstenaars. Samen met de klassieke Tibetaanse kunstvoorwerpen, traditionele Thangka-schilderijen en oude geschriften die zijn afgeleid van de heilige boeddhistische soetra’s, bieden ze een Tibetaans perspectief in het museum.

Het familie altaar

De traditionele afdeling van het museum heeft verschillende Tibetaanse voorwerpen ontvangen die zijn afgeleid van de cultuur en ethiek van Tibet. Deze beelden maken deel uit van deze divisie. Ze zijn geïnstalleerd in het Tibetaanse “Altaar”, de heilige plaats gewijd aan afbeeldingen, objecten, beelden en offergaven, die geloof, toewijding en respect vertegenwoordigen. Traditioneel worden acht offergaven op een “Altaar” geplaatst: water om te drinken, water om in te baden, bloemen, wierook, licht, geur of parfum, eten en muziek.

Mini-docu

Promo

Museum informatie

Museum of Contemporary Tibetan Art
Hoofdstraat 16C
7811 EP
Emmen

-
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Vrienden van het Drents Museum Gratis
0 tot 12 jaar Gratis
12 jaar en ouder€5.00
Student€2.00
Groepen (10+ personen)€3.5
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.