De collectie van Museum of Contemporary Tibetan Art

De belangrijkste hedendaagse Tibetaanse kunstenaars

De galerie bestaat uit een selectie van diverse kunstwerken gemaakt door de meest vooraanstaande hedendaagse Tibetaanse kunstenaars. Samen met de klassieke Tibetaanse kunstvoorwerpen, traditionele Thangka-schilderijen en oude geschriften die zijn afgeleid van de heilige boeddhistische soetra’s, bieden ze een Tibetaans perspectief in het museum.

Het familie altaar

De traditionele afdeling van het museum heeft verschillende Tibetaanse voorwerpen ontvangen die zijn afgeleid van de cultuur en ethiek van Tibet. Deze beelden maken deel uit van deze divisie. Ze zijn geïnstalleerd in het Tibetaanse “Altaar”, de heilige plaats gewijd aan afbeeldingen, objecten, beelden en offergaven, die geloof, toewijding en respect vertegenwoordigen. Traditioneel worden acht offergaven op een “Altaar” geplaatst: water om te drinken, water om in te baden, bloemen, wierook, licht, geur of parfum, eten en muziek.

Mini-docu

Promo