De collectie van Museum Kaap SkilWist je dat Texel een echte hotspot voor schepen was? Van de late middeleeuwen tot in de negentiende eeuw lag er naast Texel een beschutte plek voor schepen om te kunnen laden en lossen. Zo was het een belangrijk knooppunt binnen de Nederlandse handel. In Museum Kaap Skil ga je mee op ontdekkingsreis en ontdek je hoe het leven op Texel honderden jaren geleden was.

Tentoonstelling

Al dat drukke waterverkeer bij Texel heeft voor vele archeologische vondsten gezorgd. Honderden schepen hebben er schipbreuk geleden. Vandaag de dag worden er nog vaak op verschillende manieren objecten aangetroffen. De tentoonstelling ‘Archeologie onderwater’ bevat vele schatten, opgedoken door Texelse duikers op de bodem van de Waddenzee. Deze ontdekkingen vertellen ieder unieke verhalen over het verleden. Een van de meest bijzondere stukken is het schervenwrak, gevonden in 2005. Dit wrak zat vol met spullen om een plantage op te zetten. De inhoud van dit wrak wordt getoond in het museum. Deze vondsten openen tegenwoordig onze ogen over het verleden van Hollandse handelaren en zijn erg kostbaar voor onze geschiedenis.

Openluchtmuseum

Museum Kaap Skil heeft ook een buitengedeelte. In dit openluchtmuseum ga je 200 jaar terug in de tijd. Je kan een kijkje nemen bij de beoefening van verschillende ambachten. Verder kan je ervaren hoe het leven van een vissersgezin op Texel was.

 

 

Promo | Museum Kaap Skil

De collectie van Museum Kaap Skil

Museum informatie

Museum Kaap Skil
Heemskerckstraat 9
Oudeschild

0031 (0) 222 314 956

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€11.50
Studenten€9.50
Kinderen (4 t/m 18 jaar)€8.00
Kinderen (tot 4 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum