De collectie van Museum het BolwerkIn de vestingstad IJzendijke is Museum het Bolwerk te vinden. De stad kent een lange geschiedenis van strijdende partijen. IJzendijke, voorheen een welvarende handel- en havenstad, probeerde zich te verdedigen tegen talloze bestormingen. Deze verdedigingen zijn terug te vinden in het museum.

Gevonden restanten

In Museum het Bolwerk worden restanten uit de Tachtigjarige Oorlog en de Spaanse bezetting tentoongesteld. Deze restanten zijn in de omgeving van IJzendijke goed te vinden en geven de uitgebreide geschiedenis van de stad weer. Misschien als je goed zoekt, dat je nog wat vindt…

Tentoonstelling Alexander Farnesse

In de wisseltentoonstelling wordt het leven van Alexander Farnese getoond. Een vrij onbekende hertog voor velen, maar die door het museum graag extra wordt belicht. Zo kent zijn stamboom grote en invloedrijke namen uit de geschiedenis zoals Paus Paulus III en Keizer Karel V.

Voor jong en oud

Naast alle uitgebreide geschiedenis is er ook gedacht aan vertier voor de jonge bezoeker. Op de vernieuwde Legozolder kunnen kinderen kastelen bouwen en kennis maken met het museum. Zo leren ze niet alleen iets over de geschiedenis van IJzendijke, maar ook dat musea niet suf en stoffig zijn.

Voor meer informatie over het museum, bezoek dan de website.

Promo | De collectie van Museum het Bolwerk

De collectie van Museum het Bolwerk

Museum informatie

Museum het Bolwerk

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag13:0017:00
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Entreeprijs€4.5
Kinderen van 6 t/m 12 jaar€2.00
Kinderen tot 6 jaar Gratis
Museumkaart Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.