De collectie van Museum HeerenveenHartje Heerenveen vind je Museum Heerenveen, een plek waar de geschiedenis van de plaats, in oude werken en hedendaagse kunst gecombineerd worden. Diverse kunstenaars hebben zich laten inspireren door de Friese stadsgezichten en zijn langgerekte landschappen. Tussen de lange lijst met kunstenaars zijn namen als Boele Bregman en Jan Mankes te vinden. Laatstgenoemde woonde zes jaar in Heerenveen en trouwde met Anne Zernike, de eerste vrouwelijke predikant van Nederland.

Onderdeel van het museum is het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum, misschien wel de meest geliefde als gehate persoon uit de Nederlandse geschiedenis. Domela Nieuwenhuis was een politicus en geldt als een van de oprichters van de socialistische beweging in Nederland. Domela Nieuwenhuis voelde zich steeds sterker aangetrokken tot anarchisme en revolutie.

Sportfanaten

Heerenveen staat sinds jaar en dag bekend als een echte sportstad. Thialf geldt als het hart van de schaatswereld, waar vele talenten begonnen aan een succesvolle carrière en menig record gevestigd is. Ook het Abe Lenstra Stadion leert men een hoop over de voetbalgeschiedenis van de Friese stad. Het nalatenschap van beide sporttempels is tentoongesteld in het Heerenveen Museum, maar het moge duidelijk zijn dat de stad een historie heeft die verder reikt dan alleen sport. 

Rijkdom

Zo wordt de plaats sinds jaar en dag geroemd om zijn innovatieve karakter. Toen De Heeren van het Veen in 1551 de handen ineen staken, betekende dat de geboorte voor een lucratief oord Erg bekend is de turfwinning, wat de geschiedenisboeken in is gegaan als het verwerven van bruin goud. Ook bedrijven als Batavus en Smilde kennen hun oorsprong in Heerenveen en doen vandaag de dag nog steeds goede zaken.

Wil je meer weten over het museum? Bezoek dan de museumpagina of surf naar de website.

Promo | De collectie van Museum Heereveen

De collectie van Museum Heereveen

Museum informatie

Museum Heerenveen
Minckelersstraat 11
8442 CE
Heerenveen

0513 623408
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6.50
Kinderen (van 0 t/m 5 jaar) Gratis
Kinderen (van 6 t/m 17 jaar)€3.50
Museumkaart Gratis
Vrienden van Museum Heerenveen Gratis
Groepen (vanaf 10 personen)€5.50
VVV Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur Zaterdag en zondag: 13.00 – 17.00 uur Feestdagen Open: tweede Paasdag, tweede Pinksterdag en tweede Kerstdag van 13.00 - 17.00 uur. Gesloten: eerste Kerstdag, oudejaarsdag, nieuwjaarsdag, eerste Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, eerste Pinksterdag.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum