De collectie van Museum Ergens in Nederland 1939-1945Museum Ergens in Nederland is begonnen als een privéverzameling van Erik Zwiggelaar, die besloot zijn collectie tentoon te stellen. Het is een collectie waarin persoonlijke verhalen bovenwater komen. Het zijn oorlog en niet-oorlog gerelateerde verhalen die afspelen tussen 1939 en 1945. Het verzamelen leidde onder meer tot een ontmoeting tussen Zwiggelaar en een van oorsprong afkomstige Duitse vluchteling.

Het poesiealbum van Inge Winter

Op haar tiende verjaardag krijgt Inge Winter in Kamp Westerbork een poesiealbum. Ze is een jong meisje van Duitse afkomst, haar vader vluchtte naar Nederland. Winter en haar moeder volgden hun vader en na een tocht door Nederland belandde ze in Kamp Westerbork, wat destijds een vluchtelingenkamp was. Zwiggelaar is in bezit van het poesiealbum van Inge Winter. Hij kreeg het vriendenboekje ooit na een lezing. De verzamelaar ging op zoek naar én vond mevrouw Winter. Een bijzondere ontmoeting vond plaats.

Informatie

Museum Ergens in Nederland 1939-1945 is een stichting met een verzameling militaria die sinds 2015 tentoongesteld wordt in het museum in Emmen. De tentoonstelling bevat duizenden voorwerpen die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben.

 

Mini-docu

Promo

Museum informatie

Museum Ergens in Nederland 1939-1945

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Veteranen Gratis
Vrijwilligers musea Drenthe Gratis
Donateurs Gratis
Vrienden van RTV-Drenthe€2
Groep per persoon€2
Vanaf 13 jaar€2.5
Groep tot 15 mensen€25
De openingstijden veranderen met de maand, kijk op de website voor meer informatie. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.