De Collectie van Museum de ProefkolonieGa 200 jaar terug in de tijd en beleef het unieke verhaal van Johannes van den Bosch. In het nieuwe Museum De Proefkolonie in Frederiksoord treed je in de voetsporen van de eerste kolonisten en ervaar je hun onvergetelijke verhaal via een unieke multimediale tijdreis!

Binnen en buiten

Stap binnen in de stadse achterbuurten van toen: ruik de armoede en voel de ellende. Bekijk de film die laat zien hoe de eerste kolonisten na een zware reis arriveren in hun nieuwe ‘paradijs’. Ontdek in de expositieruimte wat er terechtkomt van de ambities van Van den Bosch. Hier wordt duidelijk hoe zijn plannen in de realiteit toch moeilijker zijn om uit te werken. Krijg antwoord op de vraag hoe het de landbouw koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid is vergaan. Maak kennis met de unieke materiële erfenis van dit sociale experiment.

Na een bezoek aan Museum de Proefkolonie wil je natuurlijk ook zien waar al het moois in het landschap nog terug te zien is. Dat kun je op de fiets of wandelend doen, maar op zondag is er ook de optie om met de Kolonietram een ronde door het gebied te maken. Zo zie je onder andere de koloniehuisjes, het koloniekerkje, de Bosbouwschool, Huis Westerbeek, het Postkantoor en Logement.

Nationale Parken

De voormalige Koloniën van Weldadigheid Frederiksoord, Willemsoord, Boschoord en Wilhelminaoord liggen in het hart van drie Nationale Parken. Het Drents Friese Wold, Dwingelderveld én de Weerribben zijn stuk voor stuk prachtige natuurgebieden om te voet of op de fiets te verkennen.

 

Mini-docu

Promo

Museum informatie

Museum De Proefkolonie
Majoor van Swietenlaan 1a
Frederiksoord

0521 – 725 980
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€11.00
CJP€8.50
Kinderen (5 t/m 12 jaar)€5.50
Kinderen (t/m 4 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum