De collectie van het MariniersmuseumMariniersmuseum in Rotterdam, het stoerste museum van de stad! Het museum bevindt zich middenin het centrum van Rotterdam. Het Mariniersmuseum gaat over het Korps Mariniers, een van de oudste onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht. Je komt door de collectie van Mariniersmuseum te weten wat de rol van deze troepen zijn binnen de wereld.

Bezoek

In deze video neemt Milan twee bezoekers mee op een rondleiding door het museum. Samen met hen loopt het door het museum. Het begint bij de geschiedenis van het Korps Mariniers, waarvan de voorloper in 1665 is opgericht. Zij werden voornamelijk op zee ingezet. In het museum staat de benadering in het teken van die van de mariniers zelf, namelijk stoer en gericht op doen en aanpakken. Naast de vaste opstelling met historische objecten zijn er interactieve elementen te vinden. De bezoeker mag zelf een loodzware rugzak tillen en een helm opdoen.

Tentoonstelling 

In de familietentoonstelling ‘Mariniers op Missie’ krijg je een spannende missie en moet je binnen de tijd bij het doelwit terecht komen. Beantwoord je alle vragen correct, dan is de missie geslaagd. Om de ervaring zo realistisch mogelijk te maken, mag je zelfs echte marinierskleding aan!

 

Voor meer informatie over de collectie van Mariniersmuseum kan je terecht op hun website.

Promo | De collectie van het Mariniersmuseum

De collectie van het Mariniersmuseum

The mission of MuseumTV is to introduce art and culture to the biggest audience possible. We do this on our joint video on demand platform for Dutch museums. Through our partners we bring the platform to the attention of the Dutch public actively.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
I agree with the terms and conditions and the privacy policy .

buy windows 11 pro test ediyorum