De collectie van het Louwman MuseumOntstaan van de collectie

Het begon allemaal met een twintig jaar oude Dodge die werd aangekocht in 1934. Nu zijn er wel honderd automerken te vinden in het Louwman Museum. De collectie bestaat uit ruim 250 auto’s. Het is de oudste privécollectie van automobielen ter wereld.

Het museum is gevestigd in Den Haag, de stad waar P.W. Louwman Dodge- en Chrysler-auto’s verkocht. Om de collectie te herbergen is een speciaal pand gebouwd, ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves.

Ontdek in het Louwman Museum de geschiedenis van paard en wagen tot aan Formule 1 auto’s. Bekijk de ontwikkelingen in verschillende landen, de verschillende carrosserievormen en de hoogtepunten uit de techniek.

Spyker

Toch heeft één merk een speciaal plekje in het museum. De Rolls-Royce van de lage landen zijn goed vertegenwoordigd. Een verzameling van Nederlandse Spyker auto’s staan midden in het museum. Voor één Spyker, de eerste zes cilinder ter wereld, is er zelfs een speciale uitbouw.

Spyker komt uit Nederland en heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de auto’s waarin we nu rijden. Leuk feitje: de Gouden Koets is ook gemaakt door dit luxe automerk.

Bekende auto’s

Ook zijn er veel auto’s van bekende mensen te bewonderen. Onder andere de auto’s van James Bond, Sir Winston Churchill en Elvis Presley zijn te zien in het Louwman Museum.

Daarnaast is er een hele bijzondere auto van de Schot Robert Matthewson. Hij liet in 1910 een auto bouwen in de vorm van een zwaan. De ‘praalwagen’ is een van de duurste auto’s ooit gebouwd en was bedoeld om de Maharadja het nakijken te geven. Helaas heeft Matthewson maar kort kunnen genieten van zijn auto, want tijdens de eerste rit werd deze al van de weg gehaald.

Wil je meer weten over dit automuseum? Bezoek dan de website van het museum hier.

Promo

Mini-docu

Artbite

Museum informatie

Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594 BB
Den Haag

+31 (0)70 304 7373
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€16.00
Groepen, vanaf 15 personen€14.00
Studenten/CJP€13.00
Entree 13 jaar t/m 18 jaar€8.00
Entree 5 jaar t/m 12 jaar€6.00
Entree tot 5 jaar Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum