De collectie van Stedelijk Museum MeppelIn het Stedelijk Museum Meppel is altijd wat te zien. Met tentoonstellingen over kunstenaars uit het Noorden tilt het museum provinciale kunst naar een ander niveau. Het huidige kunsthuis is vernoemd naar het gemeentehuis, waarin het museum zich bevindt. Voorheen heette dit museum Kunsthuis Secretarie.

Exposities

Met vier à vijf exposities per jaar is er altijd iets interessants te zien in Stedelijk Museum Meppel. Alle mogelijke vormen van beeldende kunst worden opgenomen: schilderijen, keramiek, textiel, fotografie, beeldhouwwerk, plastieken, mode, glaskunst, videokunst en nog veel meer. Op die manier kan je rekenen op een afwisselend aanbod.
Dankzij de goede naam van het kunsthuis, bieden veel kunstenaars hun werk zelf aan. Het museum maakt hieruit een selectie. De tentoonstellingscommissie zoekt naar samenhang in het werk, maar zeker ook naar de afwisseling in exposities door het jaar heen.

Bijzondere evenementen

Stedelijk Museum Meppel biedt ook onderdak aan bijzondere evenementen: kunstmarkten, lezingen, thema-avonden en het tweejaarlijkse Internationale Poppenspel-festival. Bij gelegenheid werkt het kunsthuis samen met andere culturele instellingen, zoals schouwburg Ogterop Meppel, K&C Drenthe of Beeldenpark de Havixhorst in De Wijk.

Tentoonstelling

Een tijdelijke tentoonstelling die tot eind 2020 te zien was, heette Hout Moet.

HOLT, de vereniging der noordelijke hoogdrukkers, bestaat uit 22 kunstenaars uit de drie noordelijke provincies. De vereniging is in 1998 ontstaan vanuit een groep grafici die aan de academie voor beeldende kunsten Minerva in Groningen zijn opgeleid. Inmiddels hebben zich andere hoogdrukkers bij hen aangesloten. De kunstenaars maken prenten (grafiek) door middel van ambachtelijke hoogdruktechnieken, zoals houtsnede, linosnede en gravure. De individuele stijlen en werkwijzen lopen erg uiteen: zowel abstract als figuratief, zwart-wit of kleurig, grof of juist heel fijn gesneden.

De collectie van Stedelijk Museum Meppel

promo

Museum informatie

Stedelijk Museum Meppel
Hoofdstraat 22
7941 AG
Meppel

0522 850 644
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00
Kunsthuis Secretarie is moeilijk toegankelijk voor minder validen en niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is geen lift aanwezig.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum