De collectie van Kunsthuis Secretarie

In het Kunsthuis Secretarie is altijd wat te zien. Met tentoonstellingen over kunstenaars uit het Noorden tilt Kunsthuis Secretarie provinciale kunst naar een ander niveau. Het huidige kunsthuis is vernoemd naar het gemeentehuis, waarin het museum zich bevindt. Binnenkort gaat het na 25 jaar een naamsverandering krijgen en gaat het verder als Stedelijk Museum Meppel

Exposities

Met vier à vijf exposities per jaar is er altijd iets interessants te zien in Kunsthuis Secretarie. Alle mogelijke vormen van beeldende kunst worden opgenomen: schilderijen, keramiek, textiel, fotografie, beeldhouwwerk, plastieken, mode, glaskunst, videokunst en nog veel meer. Op die manier kan je rekenen op een afwisselend aanbod.
Dankzij de goede naam van het kunsthuis, bieden veel kunstenaars hun werk zelf aan. Kunsthuis Secretarie maakt hieruit een selectie. De tentoonstellingscommissie zoekt naar samenhang in het werk, maar zeker ook naar de afwisseling in exposities door het jaar heen.

Bijzondere evenementen

Kunsthuis Secretarie biedt ook onderdak aan bijzondere evenementen: kunstmarkten, lezingen, thema-avonden en het tweejaarlijkse Internationale Poppenspel-festival. Bij gelegenheid werkt het kunsthuis samen met andere culturele instellingen, zoals schouwburg Ogterop Meppel, K&C Drenthe of Beeldenpark de Havixhorst in De Wijk.

Een tijdelijke tentoonstelling die tot eind 2020 te zien was, heette Hout Moet.

HOLT, de vereniging der noordelijke hoogdrukkers, bestaat uit 22 kunstenaars uit de drie noordelijke provincies. De vereniging is in 1998 ontstaan vanuit een groep grafici die aan de academie voor beeldende kunsten Minerva in Groningen zijn opgeleid. Inmiddels hebben zich andere hoogdrukkers bij hen aangesloten. De kunstenaars maken prenten (grafiek) door middel van ambachtelijke hoogdruktechnieken, zoals houtsnede, linosnede en gravure. De individuele stijlen en werkwijzen lopen erg uiteen: zowel abstract als figuratief, zwart-wit of kleurig, grof of juist heel fijn gesneden.

mini-docu

promo

Kunsthuis Secretarie
Hoofdstraat 22
7941 AG
Meppel

info@kunsthuissecretarie.nl

Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Kunsthuis Secretarie is moeilijk toegankelijk voor minder validen en niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is geen lift aanwezig.