De collectie van Kröller-Müller Museum

Van Van Gogh tot futurisme

Het Kröller-Müller Museum is een paradijs voor kunstliefhebbers. In het museum hangen topstukken van moderne meesters als Monet, Picasso en Mondriaan. Bovendien bezit het museum bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen, en daarmee dus de een na grootste collectie van Van Gogh. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien.

Ook is het museum een van de weinige musea met een collectie futuristische kunst. Futurisme staat voor jong, modern en dynamisch.Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. De liefhebber van moderne kunst kan zijn hart dus ophalen in dit museum.

Giacomo Balla’s kamerscherm

Hij gaf het begrip ‘dynamische sensatie’ ook vorm op zoiets traditioneels als een kamerscherm. Op dit kamerscherm wordt de beweging van een voortsnellende auto door een landschap weergegeven. Je ziet het landschap, het blauw van de lucht en de auto zie je in een lijn roze aan de voorkant naar binnen rijden. Aan de achterkant ziet men juist weer dat de auto weg is. Het geluid sterft weg en de lijn lost op in de lucht en omgeving. De rust is dus weer teruggekeerd.

Grote beeldentuin

Ook heeft het museum één van de grootste beeldentuinen van Europa. In de tuin staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe. Genoeg om uren buiten door te brengen!

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6