De collectie van het Zeeuws MuseumIn de korte documentaire De collectie van het Zeeuws Museum neemt het museum je in een vogelvlucht mee door hun collectie. Leer meer over de Zeeuwen als wereldreizigers of het Zeeuwse licht en kom erachter of het Zeeuws Museum het bezoeken waard is. 

In de abdij van Middelburg vind je het Zeeuws Museum, een bron van inspiratie voor liefhebbers van verschillende stromingen binnen de kunstwereld. Hier weet men als geen ander het heden en het verleden aan elkaar te koppelen door geschiedkundige voorwerpen en schilderijen te verbinden aan hedendaagse kunst.

Het verhaal achter de collectie van het Zeeuws Museum

Deze combinatie is misschien wel het best terug te zien in de wonderkamers. Een moderne variant van de rariteitenkabinetten zoals we ze van oudsher kennen; groots opgezette ruimtes met daarin voorwerpen die afkomstig zijn van over de hele wereld. Dat de Zeeuwen wereldreizigers waren is te merken aan de grote verzameling porselein, beelden en andere objecten vanuit alle windstreken. De kisten bij de expositie zijn gemaakt door Pepijn van Nieuwendijk. De schilderingen die hierop te zien zijn, zijn geïnspireerd op mythologische verhalen en wekken verwondering en inspiratie op.

Voor meer informatie over het verhaal van het Zeeuws Museum bezoek je de website van het museum. Een overzicht van andere musea in Zeeland vind je op deze pagina

De collectie van het Zeeuws Museum

Museum informatie

Zeeuws Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.50
Studenten | CJP€6.25
Jongeren (t/m 18 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
Rembrandtkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum