De collectie van het Zeeuws Maritiem MuZEEumHet Zeeuws Maritiem MuZEEum vertelt het verhaal van zeevaarders van vroeger en nu. Het is een tijdreis waarin het verhaal van Michiel de Ruyter uitgebreid aan bod komt.

De rijkdom van Zeeland ten tijde van de VOC

Zeeland groeit in De Gouden Eeuw uit tot een rijke en machtige provincie. In Vlissingen, waar het museum is gevestigd, groeit de handel en de zeevaart, gestimuleerd door de praktische ligging van de stad. De familie Lampsins vestigt zich in de havenstad. Het is een steenrijke handelsfamilie, voor wie de toen nog onbekende Michiel de Ruyter werkzaam was als touwslager. In dienst van familie Lampsins begon De Ruyter zijn roemruchte loopbaan.

Leren en beleven

Het museum is interessant voor jong en oud. Er kan genoten worden van diverse pronkstukken, waaronder een touwslagerswiel waaraan De Ruyter zelf heeft gewerkt. Er kan geleerd worden over de strategische zetten van De Ruyter tijdens zeeslagen. En bovendien zijn er brieven bewaard gebleven van de correspondentie tussen De Ruyter en zijn vrouw Anna van Gelder. Kinderen kunnen unieke speurtochten beleven en bijvoorbeeld opzoek gaan naar Paaseiland. Kortom, als bezoeker kun je genoeg leren en beleven.

Mini-docu

Trailer

Museum informatie

Zeeuws maritiem muZEEum
Nieuwendijk 11
4381 BV
Vlissingen

+31 (0)118 - 412 498
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12
Kinderen 4 t/m 17€6
Kinderen tot 4 jaar Gratis
Museumjaarkaart, ICOM en Bankgrio Vip kaart Gratis
Vrienden van het museum Gratis
Groepen vanaf 10 pers.€10

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum