De collectie van het Zeeuws Maritiem MuZEEum

Het Zeeuws Maritiem MuZEEum vertelt het verhaal van zeevaarders van vroeger en nu. Het is een tijdreis waarin het verhaal van Michiel de Ruyter uitgebreid aan bod komt.

Het rijkdom van Zeeland ten tijde van de VOC

Zeeland groeit in De Gouden Eeuw uit tot een rijke en machtige provincie. In Vlissingen, waar het museum is gevestigd, groeit de handel en de zeevaart, gestimuleerd door de praktische ligging van de stad. De familie Lampsins vestigt zich in de havenstad. Het is een steenrijke handelsfamilie, voor wie de toen nog onbekende Michiel de Ruyter werkzaam was als touwslager. In dienst van familie Lampsins begon De Ruyter zijn roemruchte loopbaan.

Leren en beleven

Het museum is interessant voor jong en oud. Er kan genoten worden van diverse pronkstukken, waaronder een touwslagerswiel waaraan De Ruyter zelf heeft gewerkt. Er kan geleerd worden over de strategische zetten van De Ruyter tijdens zeeslagen. En bovendien zijn er brieven bewaard gebleven van de correspondentie tussen De Ruyter en zijn vrouw Anna van Gelder. Kinderen kunnen unieke speurtochten beleven en bijvoorbeeld opzoek gaan naar Paaseiland. Kortom, als bezoeker kun je genoeg leren en beleven.

Mini-docu

Zeeuws maritiem muZEEum