De collectie van het Volksbuurtmuseum

In de korte documentaire De collectie van het Volksbuurtmuseum zie je de hoogtepunten van het Volksbuurtmuseum in een notendop. Weet je nog niet zeker of je dit museum wil bezoeken? Laat je dan overtuigen door de bovenstaande video. Zin om tijdens de volgende kringverjaardag met leuke weetjes te strooien? Ook dan is de korte documentaire over het Volksbuurtmuseum uitermate geschikt.

Het verhaal achter de collectie van het Volksbuurtmuseum

Je vindt het Volksbuurtmuseum in Wijk C in Utrecht. Het museum bevindt zich in een oud schoolgebouw, dat later dienst deed als buurthuis. Vanuit die hoedanigheid is het gebouw uiteindelijk uitgegroeid tot museum, op initiatief van de buurtbewoners zelf. Het resultaat van hun inzet bekijk je in de korte documentaire.

Voor meer informatie over het museum bezoek je de website. Wil je blijven leren over musea in Utrecht? Wij namen eerder een kijkje voor je bij Landhuis Oud Amelisweerd.

De collectie van het Volksbuurtmuseum

Volksbuurtmuseum