De collectie van het VolksbuurtmuseumIn de korte documentaire De collectie van het Volksbuurtmuseum zie je de hoogtepunten van het Volksbuurtmuseum in een notendop. Weet je nog niet zeker of je dit museum wil bezoeken? Laat je dan overtuigen door de bovenstaande video. Zin om tijdens de volgende kringverjaardag met leuke weetjes te strooien? Ook dan is de korte documentaire over het Volksbuurtmuseum uitermate geschikt.

Het verhaal achter de collectie van het Volksbuurtmuseum

Je vindt het Volksbuurtmuseum in Wijk C in Utrecht. Het museum bevindt zich in een oud schoolgebouw, dat later dienst deed als buurthuis. Vanuit die hoedanigheid is het gebouw uiteindelijk uitgegroeid tot museum, op initiatief van de buurtbewoners zelf. Het resultaat van hun inzet bekijk je in de korte documentaire.

Voor meer informatie over het museum bezoek je de website. Wil je blijven leren over musea in Utrecht? Wij namen eerder een kijkje voor je bij Landhuis Oud Amelisweerd.

De collectie van het Volksbuurtmuseum

Museum informatie

Volksbuurtmuseum
Waterstraat 27
3511 BW
Utrecht

030 - 231 82 92
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6.00
Kinderen t/m 12 jaar, Museumkaart, U-Pas & donateurs Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum