De collectie van het Vervenershuis

In 1916 gaven de vervener Freerk Kamst en zijn vrouw Henderika Beekman de opdracht voor de bouw van het typische Vervenershuis die ook gebruikt werd als winkel. Freerk hield zich uitsluitend bezig met de vervening en Henderika stond in het winkeltje. Het woonhuis annex winkel en kantoor werd gebouwd door de aannemer Kleinenberg. Woning en winkel werden in bijpassende stijl ingericht met getimmerde winkelkasten en een toonbank.

mini-docu

Promo

Het Vervenershuis
Zuiderdiep 22
7876 AA
Valthermond

info@vervenershuis.nl

Tickets Gratis
Buiten de vaste openingstijden bestaat de mogelijkheid het pand te bezoeken op afspraak. Toegang is gratis.