De collectie van het Tabaksteeltmuseum AmerongenIn de korte documentaire De collectie van het Tabaksteeltmuseum zie je de hoogtepunten van het Tabaksteeltmuseum Amerongen in een notendop. Weet je nog niet zeker of je dit museum wil bezoeken? Laat je dan overtuigen door de bovenstaande video. Ben je simpelweg op zoek naar meer informatie over de geschiedenis van tabaksteelt? Bekijk dan ook de documentaire, want je steekt er niet een peukje van op maar een heleboel!

Het verhaal achter de collectie van het Tabaksteeltmuseum

In de omgeving van het Utrechtse dorp Amerongen heeft gedurende driehonderd jaar intensieve tabaksteelt plaatsgevonden. In het museum leer je alles over zowel de teelt van tabak, in de velden rondom het gebouw, als het drogen van de tabak na de oogst. Bovendien kom je meer te weten over de toepassingen van tabak.

Voor meer informatie over het museum bezoek je de website. Wil je blijven leren over musea in de omgeving van Amerongen? Bekijk dan eens de lijst met musea in de provincie Utrecht. 

Promo | het Tabaksteeltmuseum Amerongen

De collectie van het Tabaksteeltmuseum Amerongen

Museum informatie

Tabaksteeltmuseum Amerongen
Burgemeester Jonkheer H. van Den Boschstraat 46
3958 CD
Amerongen

0343 456500
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€3
Kinderen 5 t/m 12 jaar€1.50
Kinderen tot 5 jaar Gratis
Het museum is gesloten vanaf november tot de voorjaarsvakantie. De Museumjaarkaart is niet geldig bij het Tabaksteeltmuseum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum