De collectie van het OERmuseumEén van de oudste voorwerpen die in het OERmuseum ligt, is een vuurstenen spits. Deze werd een schaaf genoemd en werd mogelijk ook gebruikt als speerpunt. De spits werd aangetroffen in een uitgestorven stuk heide bij Holtinge in de buurt van Uffelte. Het is gemaakt door Neanderthalers, enkele tienduizenden jaren geleden. Deze zullen geleefd hebben in een wat warmere periode van de laatste ijstijd. De vondst werd gedaan in 1970.

Van ijs tot ijzer

In het OERmuseum in Diever leert de bezoeker over de prehistorie en maakt hij een chronologische reis, van de ijstijd tot de ijzertijd. De tocht begint in de grote zaal van het museum waar de bezoeker leert over de laatste ijstijd en de neanderthalers. Daarna komen rendierjagers in beeld, dat zijn de eerste jagers en verzamelaars. Op de bovenverdieping van het museum is uitgebreid aandacht voor de steentijd. Tot slot wordt de tijdreis beëindigt in een zaal over de brons- en ijzertijd.

Mini-docu

Promo

Museum informatie

OERmuseum

Openingstijden

DagVanTot
Vrijdag13:3017:00
Zaterdag13:3017:00
Zondag13:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6
Kinderen van 6 t/m 12 jaar€4
Kinderen van 0 t/m 5 jaar Gratis
Voor wandelingen met gids en rondleidingen in het museum, hanteert het museum minimumbedragen gebaseerd op een groepsgrootte van 10 personen. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum