De collectie van Het Noordbrabants MuseumDe collectie van het Noordbrabants Museum

Gevestigd in ’s-Hertogenbosch vind je het Noordbrabants Museum. Dit kunstmuseum bezit een collectie van internationale kunst en de werken van jonge opkomende kunstenaars. Het museum wil deze kunstenaars een podium geven om hun werk tentoon te stellen. Zo heeft het museum een nieuwe reeks opgezet waar het werk te zien is van kunstenaars onder de 35 jaar. Een voorbeeld hiervan is het werk van de bekende Brabander Thomas Trum.  

Verschillende tentoonstellingen

In het museum vind je, verspreid over vijf grote zalen, een tiental wisseltentoonstelling van modernistisch tot aan hedendaagse kunst. Een van de tentoonstelling vertoont het werk van Salvador Dalí. Deze Spaanse collectie geeft met zijn 135 foto’s en reclamewerken een inkijkje in het leven van deze excentrieke kunstschilder. Naast Dalí vind je ook het indrukwekkende werk van Eva Jospin. Haar papieren werken uit de collectie ‘Paper Tales’ verbeelden bomen, wouden en architectuur.

Vincent van Gogh

Als geboren Brabander kan Vincent van Gogh niet ontbreken in de vaste collectie van het Noord Brabants Museum. In het begin van zijn carrière heeft Van Gogh op verschillende plekken gewoond binnen deze provincie. Door de jaren heen is zijn werk veranderd en deze ontwikkeling is goed te zien in de verschillende werken in het museum.

Naast alle kunstwerken laat het museum ook de geschiedenis van Brabant zien vanaf de steentijd, via de Tachtigjarige Oorlog tot aan nu. Genoeg te zien en te beleven in het Noordbrabants Museum.

De collectie van het Noordbrabants Museum

Museum informatie

Het Noordbrabants Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen*€17.00
Studenten / CJP*€8.50
Kinderen (tot 18 jaar), Museumkaart, Vrienden, Vereniging Rembrandt, ICOM, BankGiro Loterij VIP-kaart, Vrienden van Het Noordbrabants Museum, Vrienden van Design Museum Den Bosch & VIP-pas Het Noordbrabants Museum Gratis
* Koop jij je museumtickets online via de website van het Noordbrabants Museum? Dan betaal je een lager bedrag dan aan de kassa. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum