De collectie van het MarechausseemuseumWanneer kom je nu eigenlijk in aanraking met de Marechaussee? Bij de paspoortcontrole op het vliegveld bijvoorbeeld. Maar wat houdt hun beroep verder in? In het Marechausseemuseum in Buren (Gelderland) worden verhalen van Marechaussee van het verleden en heden verteld.

De collectie

De Marechaussee zorgt voor de veiligheid van Nederland. Alles wat daarbij komt kijken wordt in het museum tentoongesteld. Het Marechausseemuseum heeft een bijzondere collectie. De vaste expositie vertelt op sfeervolle wijze het verhaal van de Koninklijke Marechaussee. Er zijn veel verschillende objecten te vinden. Denk aan voertuigen zoals jeeps, maar ook aan wapens en uniformen. Aan de hand van al deze voorwerpen, wordt het verhaal van de Koninklijke Marechaussee verteld. Zij doen een groot aantal verschillende taken voor ons land. Namelijk het bewaken van de grenzen, het bewaken en beveiligen van personen zoals het Koninklijk Huis en het bewaken van de krijgsmacht door internationale en militaire politietaken.

Dossier Oss

De bende van Oss waren een groep criminelen die in de negentiende en begin twintigste eeuw actief was rondom Oss. Er waren destijds veel moorden, smokkelarij, kortom er was veel geweld. Vanuit heel het land werd de Marechaussee in Oss verzameld om deze bende in toom te houden. Bij de expositie ‘Dossier Oss’ kom je alles te weten over deze zogenaamde bende.

Interactief

In het M-lab kun je zelf forensisch onderzoek doen. Er is een plaats delict en je mag zelf op inspectie uit om speciale sporen te herleiden. Zo kun je een goed beeld krijgen van alle taken van de Marechaussee.

Promo

Mini-docu

The mission of MuseumTV is to introduce art and culture to the biggest audience possible. We do this on our joint video on demand platform for Dutch museums. Through our partners we bring the platform to the attention of the Dutch public actively.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
I agree with the terms and conditions and the privacy policy .

buy windows 11 pro test ediyorum