De collectie van het MarechausseemuseumWanneer kom je nu eigenlijk in aanraking met de Marechaussee? Bij de paspoortcontrole op het vliegveld bijvoorbeeld. Maar wat houdt hun beroep verder in? In het Marechausseemuseum in Buren (Gelderland) worden verhalen van Marechaussee van het verleden en heden verteld.

De collectie

De Marechaussee zorgt voor de veiligheid van Nederland. Alles wat daarbij komt kijken wordt in het museum tentoongesteld. Het Marechausseemuseum heeft een bijzondere collectie. De vaste expositie vertelt op sfeervolle wijze het verhaal van de Koninklijke Marechaussee. Er zijn veel verschillende objecten te vinden. Denk aan voertuigen zoals jeeps, maar ook aan wapens en uniformen. Aan de hand van al deze voorwerpen, wordt het verhaal van de Koninklijke Marechaussee verteld. Zij doen een groot aantal verschillende taken voor ons land. Namelijk het bewaken van de grenzen, het bewaken en beveiligen van personen zoals het Koninklijk Huis en het bewaken van de krijgsmacht door internationale en militaire politietaken.

Dossier Oss

De bende van Oss waren een groep criminelen die in de negentiende en begin twintigste eeuw actief was rondom Oss. Er waren destijds veel moorden, smokkelarij, kortom er was veel geweld. Vanuit heel het land werd de Marechaussee in Oss verzameld om deze bende in toom te houden. Bij de expositie ‘Dossier Oss’ kom je alles te weten over deze zogenaamde bende.

Interactief

In het M-lab kun je zelf forensisch onderzoek doen. Er is een plaats delict en je mag zelf op inspectie uit om speciale sporen te herleiden. Zo kun je een goed beeld krijgen van alle taken van de Marechaussee.

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Marechausseemuseum
Weeshuisstraat 9
4116 BN
Buren (GL)

06-11063000
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10
Kinderen tot 4 jaar Gratis
Kinderen van 4 tot 12 jaar€10
Studenten€8
Groep volwassenen (vanaf 10 personen)€8
Groep kinderen (vanaf 10 personen)€8
Houders veteranenpas Gratis
Militaire Oorlogs- en Dienstslachtsofferspas (MOD) Gratis
Defensiepas en Postactievenpas Gratis
Vriendenpas van een van de Defensiemusea Gratis
Royal Marines Museum Card Gratis
ICOM-card Gratis
Museumjaarkaart Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.