De collectie van het Jan Kruis MuseumIn de collectie van het Jan Kruis Museum is er uitgebreid aandacht voor de striptekening Jan, Jans en de Kinderen. Deze klassieker is onder een groot publiek bekend, maar wat velen niet weten is dat Jan Kruis veel meer deed. Hij schilderde bijvoorbeeld ook portretten. Kortom, in deze collectie leer en zie je van alles over Jan Kruis.

De eerste strips

In het museum staan de eerste strips tentoongesteld, onder andere tekeningen van Sjors en Sjimmie. Samen met schrijver en striptekenaar Martin Lodewijk maakte Jan Kruis twee lange verhalen van de stripvrienden. In de oude tekeningen komen figuren naar voren die terug te zien zijn in Jan, Jans en de Kinderen.

Een nieuwe strip

In 2011 bedacht Jan Kruis een nieuwe strip: Kwynk. Dit stripfiguurtje is gepositioneerd in een moderne tijd, met moderne thema’s als onderwerp. Al met al is het een moderne parodie op Jan, Jans en de Kinderen gebleken, stelt Jan Kruis in de Volkskrant.

Portretten

Niet alleen strips kwamen van de hand van Jan Kruis, ook schilderde de kunstenaar portretten. Onder meer van bekende Nederlanders, met als favoriet van zijn dochter het portret van Willem Duys. U ziet het in de documentaire, en neem een kijkje in het museum zelf.

 

 

 

Mini-docu

Promo

Museum informatie

Jan Kruis Museum
Melkwegje 5
9441 PH
Orvelte

0593 820 439
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag13:0016:00
Woensdag13:0016:00
Donderdag13:0016:00
Vrijdag13:0016:00
Zaterdag13:0016:00
Zondag13:0016:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€4.5
Kinderen 4 tot 12 jaar€1.5
Kinderen tot 4 jaar Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.