De collectie van het Hollands Kaasmuseum

Hoe wordt kaas gemaakt? En wat is de geschiedenis van kaas? Antwoord op deze vragen vind je in het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar! Nederland is een van de grootste kaasproducenten van de wereld. Het museum heeft daarom veel internationale bezoekers. In het kaasseizoen is er ieder vrijdag een grote kaasmarkt. Het kaasmuseum grenst aan het plein waar deze markt plaatsvindt. Het museum is erg geschikt voor kinderen, er zijn namelijk veel interactieve spellen te vinden.

Van koe naar kaas

Bij deze tentoonstelling leer je hoe kaas wordt gemaakt en leer je allemaal leuke feitjes. Ontdek stap voor stap hoe het kaasmaakproces verloopt en wat er allemaal bij komt kijken. Daarnaast beschikt het museum over een aantal pronkstukken, zoals een oude Miele kaascentrifuge. Zie hoe het kaasmaken van arbeidsintensief naar geautomatiseerd is gegaan.

Promo

Mini-docu