De collectie van het GrenslandmuseumHet Grenslandmuseum ligt in een bijzonder gebied. Het dorp ligt tegen de grens van Duitsland aan en dat heeft voor vele bijzondere gebeurtenissen of ervaringen gezorgd. Zo werden er veel goederen heen en weer gesmokkeld over de grens en was het de plek waar de geallieerden de grens over kwamen in 1945.

Vrijwilligers 

Het Grenslandmuseum is gebouwd op vrijwilligers. Zij zijn bijna allemaal afkomstig uit Dinxperlo en hebben zelf dus ervaren hoe het leven in het grensland is. Van de vrijwilligers en aan de hand van de voorwerpen leer je over het leven nabij de grens en alles wat erbij komt kijken. Daarnaast leert het museum je wat vrijheid inhoudt.

Operation Varsity 

De Tweede Wereldoorlog heeft zijn sporen duidelijk nagelaten in Dinxperlo. Operatie Plunder/Varsity vond een aantal kilometer van het dorp plaats, op 23 maart 1945. Dankzij deze enorme operatie kon Nederland worden bevrijd. Wat er na de Tweede Wereldoorlog moest gebeuren met de landsgrens, was voor Dinxperlo erg belangrijk. Nederland wilde destijds grond van de verliezer overnemen. Uiteindelijk is de grens bij Dinxperlo hetzelfde gebleven.

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Grenslandmuseum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag13:0016:30
Woensdag13:0016:30
Donderdag13:0016:30
Vrijdag13:0016:30
Zaterdag13:0016:30
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€4
Kinderen van basisschoolleeftijd€1
Het museum is gesloten van 1 november t/m 31 maart. In mei, juni, juli en augustus opent het dagelijks om 10.30 en is het ook op zondagen van 13.30 tot 16.30 open.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.