De collectie van het GevangenismuseumHet Gevangenismuseum neemt zijn bezoekers mee in een reis door de geschiedenis van misdaad. Misdaad en straf zijn van alle tijden, maar door de eeuwen heen is er veel veranderd wat betreft de manier waarop gestraft wordt. In het Gevangenismuseum te Veenhuizen ontdek je alles over straffen van vroeger én nu, ontdek je hoe een gevangenis er vroeger uitzag en hoe omgegaan werd met gevangenen.

Van ‘pauperparadijs’ tot gevangenisdorp

Veenhuizen heeft verschillende typeringen gehad: van strafkolonie, pauperparadijs en gevangenisdorp. Gevangenismuseum vertelt het verhaal van het dorp als onderdeel van de Koloniën van Weldadigheid voor weeskinderen en bedelaars, als rijkswerkinrichting en als gevangenisdorp.

Hét uitje voor kinderen

Een bezoekje aan het Gevangenismuseum is hét ideale uitje. Niet voor niks is het museum in 2019 voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot beste Kidsproof museum van Drenthe. Voor kinderen is er namelijk van alles te doen! Zo is er de ‘Lange Leo kinderroute’ en de spannende speurtocht ‘De Vloek van Veenhuizen’. Maar ook vinden er kleurwedstrijden plaats en zijn er tekenfilms te kijken in de Bajesbios!

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Nationaal Gevangenismuseum
Oude Gracht 1
9341 AA
Veenhuizen

0592 - 388264
info@gevangenismuseum.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9.5
Kinderen 5 t/m 12 jaar€4.75
Kinderen t/m 4 jaar Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.