De collectie van het EducatoriumWil je je inleven in hoe je opa en/of oma vroeger les kregen? Het Educatorium is hiervoor de perfecte plaats. Waan je in het verleden en geniet van alle lesmaterialen die vroeger, maar ook nu, in gebruik waren.

Les

Mocht je toch niet kunnen voorstellen hoe lessen vroeger plaatsvonden, dan is er ook een klas die je kan volgen. In deze les krijg je de strenge regels van vroeger mee en zie je ook hoe leerlingen vroeger werden gestraft. Ontzettend leuk om dit mee te krijgen!

Illustraties

De lesmaterialen die gebruikt werden om te leren lezen zijn geïllustreerd door Cornelis Jetses en Johan Herman Isings. Jetses maakte de tekeningen voor aap, noot, mies, maar ook andere illustraties voor boeken. Isings daarentegen heeft altijd afbeeldingen gemaakt voor lesmaterialen, waaronder grote schoolplaten.

Niet alleen voor kleinkinderen en hun grootouders is dit museum geschikt, maar ook docenten komen hier graag. Deze manier van lesgeven is de basis geweest voor de lesmethodes van nu. Niets leukers dan een dagje herinneringen ophalen!

mini-docu

promo

Museum informatie

Het Educatorium
Keerweer 2
7631 EX
Ootmarsum

+31(0)541 29 31 29
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag14:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
volwassenen€6
kinderen t/m 17 Gratis
Voor mensen met een beperking is er een lift, zodat ook zij het hele museum kunnen bezoeken. Op aanvraag worden groepslessen gegeven.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.