De collectie van het Edams MuseumIn de korte documentaire De collectie van het Edams Museum zie je de hoogtepunten van het Edams Museum in een vogelvlucht. Weet je nog niet zeker of je het Edams Museum wil bezoeken? Laat je dan overtuigen door de bovenstaande video. Wil je gewoon meer leren over een van de oudste musea van Nederland? Ook dan is de korte documentaire over het Edams Museum het kijken waard.

Het verhaal achter de collectie van het Edams Museum

In deze korte documentaire neemt interieurontwerper en schrijver Marijke Schipper je mee naar het oudste stenen huis van Edam. Hier vind je sinds 1895 het Edams Museum. Dit relatief kleine gebouw zit tot de nok toe gevuld met bijzondere verhalen. Zo ontmoet je er de drie mirakelen van Edam, leer je over de inventieve oplossing voor ondergelopen kelders en hoor je over het verhaal van een zeemeermin die in het stadje aanspoelde na een storm.

Voor meer informatie over het museum bezoek je de website. Ben je benieuwd naar welke andere musea je in de omgeving van het Edams Museum treft? Ga dan naar dit handige museumoverzicht

Promo | het Edams Museum

De collectie van het Edams Museum

Museum informatie

Edams Museum
Damplein 8
1135 ZL
Edam

0299 351513
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag10:0016:30
Zondag10:0016:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 18 jaar)€5.00
Groepen vanaf 10 personen (p.p.)€3.00
Kinderen 13 t/m 17 jaar€3.00
Kinderen t/m 12 jaar, Museumjaarkaart, Vereniging Rembrandt & Vrienden Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum