De collectie van het Cobra Museum voor Moderne KunstCoBrA veroorzaakte in Nederland in 1948 een revolutie; een doorbraak in de moderne kunst die tot op de dag van vandaag doorwerkt in kunstopvattingen en kunstuitingen. De leden van CoBrA verlangden naar een nieuwe, vrije kunst. Zij streefden daarom een directe en spontane expressie na. Hierbij lieten ze zich onder andere inspireren door creatieve uitingen van kinderen en geesteszieken, naïeve kunst en volkskunst. De naam van de groep is een afkorting van COpenhagen, BRussel en Amsterdam.

CoBrA in Nederland

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen maakt het erfgoed van de internationale CoBrA beweging zichtbaar. Ook houdt het museum het gedachtegoed van de kunstenaars van de beweging levend. Het museum toont zijn collectie steeds in vernieuwde opstellingen om daarmee de breedte van de internationale CoBrA-beweging te benadrukken. Ook geeft het museum hiermee aandacht aan de dynamiek tussen de verschillende groepsleden. In de collectiepresentatie is er bijzondere aandacht voor de samenwerking tussen dichters en schilders van de beweging. De relatie tussen tekst en beeld speelde vanaf de oprichting van CoBrA een belangrijke rol.

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst is dé plek op het gebied van de internationale CoBrA-beweging. Dé plek waar de geest van CoBrA, experiment en expressie in de kunst worden benadrukt. Het museum bezit een kernachtige CoBrA-verzameling, met kunstwerken en documentair materiaal, waarmee diverse presentaties worden gemaakt en die constant wordt uitgebreid.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Mini-docu

Promo

Museum informatie

Cobra Museum voor Moderne Kunst

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
6 t/m 18 jaar€9.50
CJP/Studentenkaart (t/m 27 jaar)€9.50
Kinderen t/m 5 jaar, Vriend Cobra Museum, Donateurs, Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Stadspas Amstelveen, Rembrandtpas, Iamsterdam City Card, ICOM & BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum