De collectie van het Bonami SpelComputer MuseumDe naam zegt het al: Bonami SpelComputer Museum heeft de grootste collectie aan (spel)computers van Nederland! Naast het bekijken van de collectie, is het ook mogelijk om op oude en nieuwe arcadekasten te spelen. Ontdek, leer en beleef!

Spelcomputers

In het museum is de grootste collectie spelcomputers, games en computers van heel Nederland te vinden. Bovendien wordt de collectie nog dagelijks uitgebreid met unieke en zeldzame exemplaren.

Vanaf de eerste Pong games tot en met de nieuwste game consoles. Een groot deel van de collectie is vrij bespeelbaar voor de bezoeker. Ook is het mogelijk om spelletjes in 4K resolutie te ervaren. Zin in avontuur? Er is een virtuele achtbaan waar je met een Oculus Rift 3D bril een ritje kunt maken.

 

Computers

De computer collectie die getoond wordt is in Nederland absoluut uniek en exclusief te noemen. De computers staan gerangschikt via een interactieve tijdslijn. Het meest in het oog springende is de Scholten computer, het enige exemplaar dat professor Scholten heeft gemaakt begin jaren ’60 van de vorige eeuw.

 

Arcadehal

Het museum beschikt over een ruim opgezette arcadehal met een 60-tal klassieke arcadekasten en verschillende game gerelateerde flipperkasten.

Het betreffen voornamelijk 1e generatie arcade machines, wat betekent dat het merendeel van de kasten een geheel eigen opbouw en artwork (schilderwerk) hebben. Destijds was er nog tijd en geld beschikbaar om er iets moois van te maken. De generatie arcadekasten die volgden werden meer ingericht om geld mee te verdienen. Hierdoor werden de games moeilijker gemaakt, zodat de speler sneller de fout in gaat.

 

Mini-docu

Trailer

Museum informatie

Bonami SpelComputer Museum
Ossenkamp 4
8024AE
Zwolle

06 4642 3397
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0022:00
Zaterdag10:0022:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Kinderen t/m 4 jaar Gratis
Volwassenen€15
Rondleiding (tot 15 personen)€30
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.