De collectie van het Bakkerijmuseum De Oude BakkerijTegenwoordig is het heel normaal om al je brood, koek en snoepjes in een grote supermarkt te kopen. Iets meer dan een halve eeuw geleden deed men deze boodschappen bij een echte (banket)bakker. Hoe de Nederlandse cultuur zich heeft gevormd heeft invloed gehad op het bakken. Er zijn veel invloeden vanuit Indonesië en Suriname geweest op de producten die door Nederlanders worden gegeten. In de collectie van Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij zie, ruik én proef je hoe jouw supermarktkoekjes vroeger bij de échte banketbakker werden gemaakt.

De collectie

In Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik leer je over de Nederlandse bakkerij en haar geschiedenis. Suiker was bijvoorbeeld erg kostbaar en dat had invloed op de producten die er gemaakt werden. Naast suiker zijn er enorm veel ingrediënten uit het buitenland naar Nederland gekomen. Denk aan cacao, kaneel en andere specerijen.

Verder kun je ook zelf lekkernijen bakken en proeven. Het museum is opgedeeld in drie routes die te volgen zijn. Het verhaal van het brood, het verhaal van de koek en het verhaal van de banketbakkerij. Iedere soort heeft zijn eigen specialiteiten, technieken en geschiedenis.

Brood

Bijna iedere Nederlander eet dagelijks brood. Het brood van nu is echter niet hetzelfde als het brood van vroeger. In het Bakkerijmuseum leer je van alles over het broodbakken door de tijd heen.

Koek

Al sinds de Middeleeuwen eet men koek. In het museum is een groot aantal vormen voor koeken te vinden en zie je precies hoe het wordt klaargemaakt.

Banket 

Wie houdt er nu niet van snoep? In het Bakkerijmuseum is enorm veel zoetigheid te vinden. Tijdens een demonstratie kun je zien hoe je favoriete snoepgoed gemaakt wordt. Eén ding is zeker; er zit véél suiker in!

Wil je meer zien van de collectie van het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij? Bezoek dan hun website

Promo

Mini-docu

The mission of MuseumTV is to introduce art and culture to the biggest audience possible. We do this on our joint video on demand platform for Dutch museums. Through our partners we bring the platform to the attention of the Dutch public actively.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
I agree with the terms and conditions and the privacy policy .

buy windows 11 pro test ediyorum