De collectie van De Domijnen

Museum

De afdeling Historie & Archeologie beheert collecties en verzorgt presentaties op het gebied van de regionale geschiedenis, cultuurhistorie en archeologie. Men richt zich met een voorliefde voor een volkenkundig perspectief, op heden en verleden van de regio.
Historie & Archeologie is gevestigd in het nieuwe Erfgoedcentrum (met daarin de museale én archieffunctie). Hier vertellen ze verscheidene verhalen aan de hand van historische voorwerpen.

De afdeling Hedendaagse Kunst is voornamelijk gericht op de internationale avant-garde die een brug slaat tussen de antropologische en kunsthistorische benadering in mondiaal perspectief. Deze afdeling heeft een eigen plek in het multifunctionele complex Ligne. Soms is de eigen collectie te zien, soms zijn er wisseltentoonstellingen, maar de nadruk ligt altijd op ecologie, fotografie en figuratieve kunst.

De musea creëren een verbinding van hedendaagse kunst met internationale allure en regionale historie en archeologie. Op deze manier hoopt De Domijnen mensen te inspireren om op een nieuwe manier naar zichzelf en de wereld om zich heen te kijken.

Mini-docu

Promo

De Domijnen
De onderdelen van de Domijnen zijn gevestigd op diverse locaties met een eigen e-mailadres en telefoonnummer. Wil je meer informatie over een locatie, bijvoorbeeld over de openingstijden? Kijk dan bij de afzonderlijke locaties op de site.