De collectie van StoryworldStoryworld is het jongste, maar ook het stoerste én leukste museum van Nederland over strips, animatie en games.
Je ziet niet alleen originele schetsen, storyboards en game-art, je gaat ook zélf aan de slag met strips, animatie en games. Hoe teken je een superheld, hoe maak je een stop-motion en hoe programmeer je een game? In dit museum kom je erachter.

Verhalen

Ontdek bij Storyworld de geheimen van grote verhalenvertellers aan de hand van Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games. Drie keer per jaar kun je bij Storyworld wisseltentoonstelling bewonderen over een maker, studio of een specifieke strip, animatie of game. In Storyworld beginnen we bij het begin: de kunst van het vertellen. Eerst bedenk je over wie het verhaal gaat en waar het zich afspeelt. Vaak is er een held, maar ook een helper en een tegenstander. Je ontdekt de onderdelen van een verhaal aan de hand van The Lion King. Je ziet originele schetsen van beroemde strips en films, zoals van Aladdin en Kuifje. En je mag zelf spelen met verhaal-elementen! Daarna loop je door naar de verschillende media: strips, animaties en games.

Strips

Hoe maak je een stripverhaal? En hoe teken je een stripfiguur? Op deze afdeling bekijk je origineel werk van Nederlandse en internationale striptekenaars. Veel stripfiguren zul je vast herkennen, van Batman, Donald Duck en Asterix tot en met Suske en Wiske. Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag. Maak een selfie in een stripplaatje én teken je eigen stripfiguur!

Animaties

Ontdek wat het productieproces is van animatie aan de hand van originele tekeningen, flipbooks, unieke figuren en voorwerpen uit echte stop-motionfilms. Én een 3D-zoötroop met Shaun the Sheep en Wallace and Gromit! Daarnaast kun je ook zelf aan de slag. Zo kun je een stop-motionfilm maken of ga je geluiden en stemmetjes opnemen in de geluidsstudio.

Games

Wanneer je zélf het verhaal speelt! Dat is gamen. Maar hoe maak je een game? Wat is de rol van het verhaal? Heb je eigenlijk als speler wel een keuze, of loopt het verhaal altijd hetzelfde af? Ontdek al spelend wat ‘the lore’ is en wat de ‘decision tree’ betekent. Bewonder het artwork van grote internationale en Nederlandse game-studio’s, zoals Guild Wars van AreaNet en Horizon Zero Dawn van Guerrilla Games. En ga natuurlijk ook zelf gamen en een game in elkaar zetten.

In dit museum loop je de verschillende media langs en zie je stap voor stap hoe de verschillende maak-processen in elkaar zitten. Daarnaast is het ook een actief museum, want op iedere afdeling kan je wel iets zelf maken, spelen of doen.

Mini-docu

Promo

Museum informatie

Storyworld
Nieuwe Markt 1
9712 KN
Groningen

050 368 36 83
[email protected]

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Normaal€9
Jeugd t/m 6 jaar Gratis
Jeugd t/m 17 jaar€6
Studenten€6
Stadjerpas€5
BankGiro Loterij VIP-KAART Gratis
Aangepaste openingstijden vanwege Corona, kijk op de site voor meer informatie.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.